miercuri, 29 octombrie 2014

Știți ce-am făcut astă-vară?


Pentru că avem imaginație și inițiativă, pentru că ne place să descoperim teritorii, să ne lărgim spațiul de joacă, să acaparăm tărâmuri din basme și ne mobilizăm cu gândul și fapta - HappyColor călătorește cu propria Caravană cu jocuri.
Mereu visând la destinații noi, împachetăm ghidușii, idei, entuziasm în bagaje consistente și plecăm la drum. Rânduite după scop și culoare, inovatoare și strategice – surprizele pe care le plimbăm de-alungul itinerariilor noastre culturale câștigă constant prieteni melodici, veseli, inovatori, responsabili, cu priorități sociale și de mediu. Curioși cine ne sunt prietenii? Pentru început, cele patru festivaluri la care am campat vara trecută: StreetDelivery, Fân Fest, ArtMania și Plai.

StreetDelivery - eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte. Este organizat de către Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România și îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate. Street-ul este un eveniment liber, responsabil care oferă o platformă de promovare pentru iniţiative civice, sociale, culturale – precum cele pe care le promovează și Caravana cu Jocuri. Dezvoltarea abilităților de comunicare, adaptabilitatea și structurarea gândirii logice sunt concepte comune pe care le promovăm cu drag. Architecto, Cathedral, Kulami sunt printre cele mai elocvente exemple de board games care testează creativitatea, logica spațială și abilitațile de strategie. Și astfel, împreună am mobilizat idei și oameni prin joc și viziune. 

Play’n’Plai! Joaca cu contemporanul, atemporalul si multiculturalitatea a fost gazdă pentru trei zile, ca-n povești, la Plai – festival de world music. Noi nu am lipsit. Convenționalul și tradiția au acaparat kilometri întregi: au existat sesiuni de film, arte plastice, carte, fotografie și workshop-uri ca expresie a diversității. Caravana noastră a despachetat cu entuziasm ce avea mai bun și mai frumos. De toate pentru toți! Imaginația a primit liberă trecere cu StoryCubes (clues, enchanted, action), Dixit sau Munchkin, iar play-listul a unit ce nu se putea alătura. 

 FânFest – cel mai cunoscut festival multi-art activist – ne-a invitat la munte. Am acceptat bucuroși, ne-am verificat cortul, ediția hărții și am ajuns acolo pregătiți să ne susțiem prietenii și cauza: ridicarea și depășirea barierelor impuse mediului și societății. Reprezentanții de seamă ai caravanei: Linja, Lord of the Rings, Talat, Copa - s-au aliniat stoici și au format propriul mesaj: poți câștiga doar în cooperare.



ArtMania – se prezintă ca fiind o platformă culturală dedicată în principal artei sunetelor și promovării proiectelor muzicale născute în jurul curentelor contemporane derivate, mai mult sau mai puțin direct, din cultura rock. Ediția din acest an a fost inspirată de umbrele Transilvaniei și ale cetății medievale iar Happy Color a adus pata de culoare necesară scenei principale :“ARTmania Vampires’ Den“. Cards against Humanity, Urzeala Tronurilor, Trajan, Azteka, Sedici - au dejucat planurile multor strategi, au înțesat atmosfera iar finalul a confirmat agerimea necesară mânuirii unui bordgame complex. 


Vara a trecut. Am adunat vederi, amintiri și mai ales prieteni de pus la colecție. Până data viitoare colorăm planuri, schițăm trasee și planificăm surprize. Momentan numărăm boboci, scoatem melancolia din cizmulițele îmbibate și îi așteptăm pe cei care s-au jucat, și nu numai, să-și ia revanșa la Happy Color – Art, Hobby and Fun.